In september zijn we een weekje op vakantie geweest naar Zwitserland. Terwijl de buren op onze katten pasten, hebben wij een weekje halverwege de Süstenpas, in Gadmen, doorgebracht. 

De heenreis in twee stukken verdeeld. De eerste dag tot en met Baden-Baden gereden. Daar in een leuk familiehotel overnacht en de volgende dag op ons dooie gemak naar Gadmen gereden. In Gadmen weer onze intrek genomen in het appartement bij de familie Krump. Het weer was niet al te goed en toen we de pas bij Innertkirchen opreden bleek dat deze zelfs gesloten was! Sneeuw op ongeveer 1600 meter en tot wel een halve meter boven op de pas.

Aangezien de eerste vakantie sinds het voorjaar was, hebben rustig aan gedaan. Veel slapen en genieten van de bergen. Een beetje winkelen, een passentriootje doen (Süsten, Furka en Grimsel), met de Tällibahn de alp op voor een kopje koffie in de berghut, een dagje Interlaken en nog meer uitrusten. Wel vroeg wakker, aangezien het Zwitserse leger moest oefenen. Met een helikopter wel te verstaan om een uur of half negen 's ochtends.

Vanaf de woensdag werd het zomers. Natuurlijk niet op gerekend, dus geen zonnebrand of petje mee. Maar wel in de sneeuw staan met de zon vol in je geziecht. Op de terugweg de paus gemist. Ze zouden voor hem de autobahn afsluiten en wij wilden daarop niet wachten.

Hieronder komen de foto's.