Van 20 tot en met 28 mei zijn we op vakantie geweest in Spanje. Weer terug bij Jan en Dolores in Denuy. In Casa Petro. Heerlijk relaxed en ontspannen in de Spaanse Pyreneeën. Met foto's!

Op vrijdag zijn we na de middag vertrokken, Missy en Tosca achterlatend in de handen van Thijs. Onze poezen moeten het iets meer dan een week zonder ons stellen. Via België, waarbij we een omweg via Eindhoven en Turnhout hebben gemaakt om de wegwerkzaamheden en 15 km stilstaand verkeer te omzeilen, naar Parijs en door tot Orleans. Parijs, de periferie, was traag, druk en vermoeiend. Gelukkig was Orleans nog maar een uurtje. Daar hebben we overnacht in een F1-hotel, met douche en toilet op de gang. Was niet helemaal de planning, maar wel erg goedkoop.

Zaterdag vanuit Orleans via Toulouse door de Franse Pyreneeën de Spaanse ingereden. Ging allemaal soepel. Eenmaal in Spanje begon het alleen wat te regenen. Maar dat was maar tijdelijk. Via Vielha in de richting van El Pont de Suert. Vlak voor El Pont de Suert rechtsaf richting Castejon de Sos (N260). In Noales rechtsaf richting Denuy. En via de smalle snel stijgende weg snel bij Jan en Dolores aangekomen. Alwaar wij door hen allerhartelijkst werden ontvangen.

Zondags hebben we geluierd. Een beetje slapen, een beetje lezen en Grace heeft aan een nieuwe quilt gewerkt.

Maandag rondgereden door de bergen. Via de tunnel naar Vielha, daar naar het oosten via Beret, Llavorsi, Sort en Pont de Suert. Een hele fraaie route die door de Val d'Aran gaat, waar 's winters veel te doen is voor de wintersporter. Nu zaten alle hotels, pensions en andere vakantiehuizen dicht. Daarna naar het zuiden, langs een rivier en deels door heel ruig berggebied. Het stuk terug naar Pont de Suert is ook een heel fraaie route door de bergen.

Dinsdag een rustig dagje rondom ons pension. Woensdag weer een beetje er op uit, wandelen in bij Hotel d' Benasque. Daar waar je ook naar de Maladeta en de Aneto kunt. Door omstandigheden niet ver gewandeld. Wel nog een beetje rondgereden. Bijvoorbeeld omhoog naar Cerler. En daarna via Benasque richting Graus door een hele mooie canyon. Waar je hoopt dat er van de andere kant niet een hele grote vrachtwagen komt, omdat je anders moet steken. En omdat we ook weer terug naar Denuy wilden, de zelfde route terug tot aan Castejon de Sos. Daar richting Laspaules en Denuy.

Donderdag een beetje winkelen in Vielha, Bossost en Les. Vooral in Les in de grote supermarkt waar alles in grote hoeveelheden te koop is tegen een leuk bedrag. Zodanig dat dit veel Fransen de grens over lokt en daar hun geld aan voornamelijk Spaanse wijnen en sterke drank doet uitgeven. Vrijdag naar de markt in Pont de Suert, daarna door richting Benabarre. Daar zijn we de binnenlanden ingereden om bij Roda de Isabena uit te komen, waar we op het centrale plein lekker hebben gegeten.

Op zaterdag was het feest weer over. Afscheid genomen van Jan. Dolores was voor familiebezoek 's nachts vertrokken. Daarom hadden we van haar op vrijdagavond al afscheid genomen. De komende tijd zullen we moeten afkicken van de verhalen en avonturen van Jan. Zaterdagavond laat, tegen middernacht, konden we thuis onze poezen weer begroeten. Op de een of andere manier duurt de thuisreis altijd korter dan de heenreis.