De afgelopen week hebben we eindelijk weer eens een echt weekje vakantie gehad. Met de boot over van IJmuiden naar Newcastle en de volgende dag op ons dooie akkertje naar Port William in het zuid-westen van Schotland. In een huisje in het dorpje, niet ver van de winkel, pub en een lekker restaurant. En vrijwel naast het postkantoor en bijna aan het haventje.

In dit deel van Schotland (Dumfries and Galloway, meer specifiek The Machars) gaat het leven tijdens de vakantie op een lagere snelheid. Geen internet voor een hele week en maar 4 kanalen op de televisie. Genoeg boeken en ander leesvoer meegenomen. En Schotland's Booktown om de hoek: Wigtown. Verder hebben we het zuidelijkste puntje van Schotland bezocht: Mull of Galloway. Andere interessante plekken op dat schiereiland zijn onder andere Portpatrick, Stranraer, Whithorn en Isle of Whithorn. En de lekkerste plek is de Bladnoch Distillery.

Iets verder weg, maar ook interessant: Kirkcudbright. Hieronder komen te zijner tijd een selectie van de foto's die we gemaakt hebben. Maar dat zal wel later deze week worden. Eerst zal er weer gewerkt moeten worden.