Van 6 tot en met 20 april 2016 zijn we twee weken naar Schotland geweest. Natuurlijk met de DFDS van IJmuiden naar Newcastle heen en terug. Het grootste deel van de vakantie hebben we doorgebracht in een huisje in Cromarty. Dit is een vissersdorpje op de Black Isle, boven Inverness. Op de weg er naar toe twee nachten Edinburgh gedaan. Op de weg terug drie nachten in Grangemouth door gebracht.

Vorige week zijn we een weekje naar Schotland geweest. Bladnoch in het zuidwesten van Schotland om meer precies te zijn. Tweehonderd meter van de Bladnoch Distillery, een halve mijl van Wigtown met zijn bijna 20 tweedehands boekwinkels. En in maart? Ja, want zoals altijd gaan wij voor het slechte weer. Niet dat we dat dan ooit hebben! Ook dit keer maar 8 druppels regen, een beetje nachtvorst en her en der wat bewolking.

Samen de ouders van Grace een weekje naar Schotland geweest. Naar Dunoon, aan de oevers van de Firth of Clyde, op de hoek met het Holy Loch. Wederom was het ons gelukt om via internet een schitterend huisje te vinden met uitzicht op de Clyde.

De afgelopen week hebben we eindelijk weer eens een echt weekje vakantie gehad. Met de boot over van IJmuiden naar Newcastle en de volgende dag op ons dooie akkertje naar Port William in het zuid-westen van Schotland. In een huisje in het dorpje, niet ver van de winkel, pub en een lekker restaurant. En vrijwel naast het postkantoor en bijna aan het haventje.