De afgelopen anderhalve week op vakantie geweest naar Italiƫ. En wel naar het mooie eiland Elba. Waar kent u het van? Natuurlijk, het was de lokatie waar Napoleon de eerste keer naar toe verbannen werd. Halverwege Italiƫ en zijn geboorte-eiland Corsica. Aangezien het oktober was, hebben we ook onze hoeveelheid slecht weer gehad.

Van 6 tot en met 20 april 2016 zijn we twee weken naar Schotland geweest. Natuurlijk met de DFDS van IJmuiden naar Newcastle heen en terug. Het grootste deel van de vakantie hebben we doorgebracht in een huisje in Cromarty. Dit is een vissersdorpje op de Black Isle, boven Inverness. Op de weg er naar toe twee nachten Edinburgh gedaan. Op de weg terug drie nachten in Grangemouth door gebracht.

In de zomer van 2013 zijn we wederom naar Japan geweest. Aanleiding was de vraag om te helpen bij het WK Computerschaak in Yokohama. Dat ging een week duren en aangezien Jan niet zoveel verlofdagen meer over had, werd het uiteindelijk maar een reis van iets meer dan 2 weken. Daarin zat een week Yokohama.

Page 1 of 4