Afgelopen zaterdag Groningen 1 tegen LSG 1 geleid. Net na de start van de wedstrijd komt er een hond binnen gelopen en begint zachtjes te janken. Ik ben er naar toe gelopen om de hond weer de speelzaal uit te begeleiden. Gelukkig had het baasje het ook gezien en nam de herder mee naar beneden.

Een uurtje later kwam de herder weer binnengelopen, aangezien het baasje weer naar de partijen van het thuis-team zat te kijken. Nu ging de hond rustig bij bord 10 zitten, af en toe kijkend naar het baasje en dan weer naar de stelling op het bord en de spelers. Komisch gezicht, zo'n hond die van schaken houdt. Het baasje zag de hond weer zitten en nam de herder weer mee naar beneden. Om die middag niet weer terug te komen en de spelers te storen, dan wel te verbazen. Het baasje liep later wel weer rond. Tenslotte was hij de sponsor van het eerste en kon derhalve niet gemist worden.

Zelf bedacht ik me, dat het niet vaak voorkomt dat je als wedstrijdleider een hond buiten moet zetten. Misschien was ik wel de eerste die dat overkomt in Nederland. Alhoewel ik verwacht dat zulke situaties wel vaker voorkomen.