Where the whole world is looking into AI and ML solutions, a new research area has emerged over the last few years: Explainable Artificial Intelligence. This domain tries to explain what an AI is 'thinking'. There are several possible methods, but my own research is using LIME.

The research and writing of my thesis does not go that fast at the moment. 

More to come

Op zaterdag 14 februari hadden we een dagje voor ons zelf gepland. Na lang beraad hebben we besloten om een rondje IJsselmeer te doen. Met de auto wel te verstaan. En daarnaast omdat ik nog nooit over de Afsluitdijk was gereden. Vanuit Amersfoort naar Lelystad gereden om daar over de dijk Lelystad-Enkhuizen te rijden. Links het Markermeer, rechts het IJsselmeer. Eenmaal aan de overkant Enkhuizen overgeslagen om Medemblik te gaan bezoeken. Volgens de ANWB informatie op het giga-grote stadhuis het oudste stadje in de regio. Het ligt aan het IJsselmeer verbonden met Hoorn door een stoomtreintje. Verder heeft het een bakkerijmuseum, dat we niet hebben bezocht en een paar leuke straatjes.

De komende weken maar eens kijken hoe ik mijn website kan gaan upgraden naar Joomla 3. Op 31 december a.s. houdt de support voor versie 2.5 op. Een tijd geleden al eens een test gedaan met een site en dat ging goed. Vorige week met het upgraden van de CSVN website van 2.5.28 naar 3.3.6 ging hopeloos fout. Database problemen.

Grootste issue zal een leuk template worden dat ook nog eens eenvoudig te gebruiken is. En natuurlijk mag dat niets kosten. De betaalde templates hebben vaak een abonnementen structuur waarbij updates gedurende het abonnement gratis zijn. Leuk, maar niet voor een privé site. 

Mocht de komende tijd deze site niet goed bereikbaar zijn of er niet uit zien, dan weet je in ieder geval wat er aan de hand is. Op naar Joomla 3!

From 11 until 18 October 2014 the Unive Chess Tournament will be happening in Hoogeveen, The Netherlands. I will be busy as arbiter in the Open Group, including handing the electronic DGT boards.

Unive Chess Tournament

Gisteren, 26 september 2014, naar Rotterdam geweest. Naar het New Horizons Festival, een combinatie van wetenschap, kunst en cultuur. Zie deze link voor meer informatie. Interessant te zien wat diverse universiteiten met big data ondernemen. Zelf heb ik de Universiteit van Leiden geholpen met de DGT borden demonstratie. In Leiden onderzoeken ze de mogelijkheden om algoritmen uit de computer games wereld te gebruiken om complexe natuurkundige problemen op te lossen. Met name het Monte Carlo Tree Search algoritme wordt daarvoor gebruikt.